1-4 83 min Petter (straff)

En härlig majkväll med sol och en bra naturgräsmatta ställde vi upp med följande lag:
Hampus - Jonas Ö, Johan, Kevin, Kalle - Ole, Andreas, Anders - Fabbe, Ferna, Eric A
På bänken: Petter, Leo, Jompa, Nikki
Det börjar jämt där inget av lagen skapar något. Efter knappt 10 minuter kommer en långboll där Johan förlorar närkampen och Kevin blir bortdribblad och Önneredsforwarden fri med Hampus försöker dribbla förbi men Hampus tar bollen. Önnered har börjat ta över spelet men skapar inte några farliga chanser. Vi kommer i ett anfall på högersidan men Önnered bryter och försöker vända spelet till vår vänsterkant men Kalle läser spelet och tar ett par kliv upp och bryter. Eric har vandrat in från sin vänsterkant till höger vid straffområdet, Kalle slår en perfekt passning. Eric ser ut att få bollen för långt i från sig men hinner upp bollen innan målvakten och bollen går stolpe in. Önnered fortsätter att föra spelet men vi kontrar och har ett par fina anfall utan att få till det sista passningen. Efter dryga halva halvleken kombinerar vi fint på högerkanten där Anders serverar Fabbe ett liknande läge som Eric gjorde 1-0. Fabbe tackar och gör sitt första mål för Pushers. Vi har börjar ta över spelet mer även om Önnered anfaller en del men försvaret håller tätt. I en omställning får Ole bollen till vänster på mittfältet och slår bollen över Önnereds mittbackar mot höger där kommer vår skyttekung och rundar målvakten och gör 3-0.
3-0 i paus känns gott även om det är ett par mål för stort. Önnered hade första 25-30 miuterna och vi hade resten men vi skapade något mer och framför allt var vi mer effektiva.
Önnered börjar andra halvlek med en högre press och trycker på. Vi har svårt att få till att bra anfallsspel men försvarsspelet är bättre. Vi har en del bra omställningar där vi är nära att utöka ledningen när Eric kommer runt på vänsterkanten och passar Ferna som spelar Anders som skjuter, målvakten räddar och både Anders och Fabbe går på samma boll men till slut kommer bollen till Ferna men han får inte till avslutet. Önnered trycker på och skapar en del men får inte till avslutningarna. När det är 10 minuter kvar kommer de runt på högerkanten och har 2 fria framför mål men missar passningen, både Hampus och Nikki går på boll och dålig kommunikation gör att vi frispelar en överraskad Önneredsspelare som har öppet mål. Det känns lite osäkert i.o.m. att vi inte kan lugna ner spelet när vi vinner boll. Önnered fortsätter trycka på men försvaret och Hampus håller tätt.
Vi får en hörna som Nikki slår in och domaren blåser straff. Det visade sig att målvakten hade knuffat Leo framför mål innan hörnan slogs och domaren hade sagt till honom och när hörnan slås knuffar han Leo igen och domaren blåser straff. Petter stiger fram och sätter den säkert.
Vi vinner med 4-1. Önnered var bättre än oss spelmässigt men jag tycker vi hade vassare lägen och var framför allt effektivare.